Před-jarní lunární meditace

čtvrtek 6. prosince 2018

Meditace - vnitřní kniha tónů (notebook)





Dnes v noci mne probudil sen, jasný jako letní den. Zdálo se mi, že všechno je u každého možné, akorát že to „dobré“ se lidem neděje jen díky dvěma slovům TLAK a STRACH.

Waw? A co s tím, napadlo mne v tom polospánku? Otevři svůj vnitřní notebook a piš.

Tak jsem otevřela svůj vnitřní notebook, vnitřní knihu tónů (not) a začala se ptát a psát:


A co s tím? Tlak a Strach? Piš! Piš, co teď uslyšíš!

A komu? Sobě i všem ostatním.

A koho to zajímá? Nechej to být. O to se nestarej.

Dobrá, tak co s tím Tlakem a Strachem? Tlak a Strach nejsou jen slova, ale pojmenování pro nevědomé prožívání. A co není ve vědomí, o tom nevíte. A o čem nevíte, tak prostě nevíte, jakoby neexistovalo a nemůžete to změnit. Změnit můžete jen to, o čem víte, že je. A pokud Strach a Tlak ve vašem životě působí, i když o tom nevíte, tak nejenže působí, ale brání skoro všemu dobrému, zdravému, šťastnému, krásnému. Jenom tlačí a straší a vy se s nimi přetahujete. Je to akce-reakce. Jako byste tlačili proti zdi. Žádná vědomá kreativní tvorba vlastního života. Nic takového. Pak se akorát divíte, proč se vám pořád dokola děje furt to samé. Je to tak?

Je. Kdybys Ty nebyla v polospánku, polobdění, nikdy bys tohle neslyšela ani neviděla.

Dobrá? A co teda s tím? Ty máš obrovskou zkušenost s uzdravením, svým, s pomocí lidem jiným, dětem, s meditací… Ty víš, že meditace je cesta, že je to stav podobný polospánku, poloprobuzení. Meditace na rozdíl od polospánku je v plném a bdělém vědomí. Ty víš, že meditace dostane tělo a mysl každého do klidu a může uvolnit všechny zábrany na cestě k radosti. Že se ty změny a proměny začnou v životě dít hladce a elegantně, ku prospěchu všech zúčastněných, a pak vypadají jako zázrak.

Vím, však ji lidem léta nabízím. A co s tím? Napiš, co teď víš..., co slyšíš…  Ty také víš o epigenetice – mnoho let a nikdo (kromě těch, co se tím zabývali) o tom mnoho let nevěděli, neslyšeli, ani podvědomě nechtěli. Ty znáš práci Bruce Liptona už mnoho let. Pošli lidem vzkaz: Jak změnit fungování DNA. Pak to vše nechej odejít. I text a starost „a co s tím“. Hotovo. Nic víc udělat nemusíš.

A jak to souvisí s tou meditací? Meditace je ono JAK (to nebo cokoliv jiného změnit a udělat). Meditace uzdravuje, proměňuje, pomáhá, ale co lidem brání, je nevědomý strach ze samotné meditace.

A proč se toho bojí? Lidé se bojí slova. Protože vědomě pojmenovat svoje sny, potřeby a přání vyžaduje slovo. Toho se bojí celý svět. A také slovem se dnes zabíjí. Ale tomu nechceme teď věnovat pozornost. Řekni lidem, že vlastního slova se bát nemusí, když myslí v dobrém a na dobré. Že si ani v meditaci nemusí nic přesně formulovat – jen si prožijí to, po čem jejich duše touží. A když poznají, že si to jen v představě při meditaci skutečně prožijí, tak budou mít jasný důkaz, že to jejich tělo, mysl, duše, jakkoliv to nazveme, prostě umí. Dokáže. A když dokázali jednou, dokáží i podruhé. A potřetí a znovu a znovu. Až to nakonec uvidí i ve hmotě. Celý svět bohužel zatím funguje tak, že věříte jen tomu, co vidíte, slyšíte, myslíte. Jak na nebi, tak i na zemi – to znáte, že jo – jenže s nebe stéká realita zrcadlově – funguje naopak, a to tak, že nejprve prožijete, skutečně pocítíte, a teprve pak to uvidíte v realitě, na zemi. Proto je meditace tak účinná. Díky meditaci by se mohl celý svět uzdravit. Tohle k lidem nechej odejít.

OK. Provedu Ale…? Není žádné „ale“.  „Ale“ je spojka odporovací. Pokud tomu nechceš sama bránit, udělej. Pokud bránit chceš, nedělej nic, respektive dělej všechno postaru a nic se nezmění. Tohle jsou proměny na spirále věčnosti. Tohle je proměna i pro tebe. Nejsou žádné posuny, postupy, kroky, nic takového, jsou jen proměny – v čase, těle, životě… A teď je čas proměny i u Tebe. Piš! A pak to nechej být, nechej to odejít.

Děkuji. Už se asi probouzím, odcházím. Odcházíš do Tady a teď. To může být krása, to není málo. Každopádně - rádo se stalo.





Žádné komentáře:

Okomentovat