Před-jarní lunární meditace

pondělí 12. prosince 2016

Předvánoční úplněk

Předvánoční  úplněk


Už od pradávna je úplněk považován za magický den. Když ne rovnou magický, tak nějakým zvláštním způsobem silný den. Mnozí pociťují neklid, říkají, že špatně spí… Za mnoho let vnímání síly měsíce jsem vypozorovala, že tuhle zmíněnou skutečnost (neklid, podrážděnost) je možné obrátit ve svůj prospěch, vědomě. Jako by to byla jedna mince se dvěma stranami.

Ano platí, že úplňková fáze měsíce je výrazně jiná, působivá. Když ovšem pohlédneme na druhou stranu této mince, můžeme nahlédnout její protiklad: je to prostě silný den se silnými energiemi. Tak proč jej nevyužít k dobrému?

Měsíc při úplňku vidíme ze Země v jeho plné síle. Nerozebírám nyní fyzikální či astronomické jevy, ale jen obrazné. Je to krásný obraz plného světla, který září lidem, celé přírodě do noci. Taková krása – světlo v plné síle – si zaslouží vděčnost.  A vděčnost jak určitě víte, je pocit či stav, který umocňuje a násobí naše radosti, případně touhy, přání či potřeby.

Proto nezoufejte z blížícího se neklidu plného světla, ale nastavte dlaně a naberte hojnost, kterou nabízí. Naberte světlo do dlaní, napijte se z nich, vlejte do srdce, pohlaďte se jimi. Udělejte cokoliv, co vás spontánně napadne. Můžete se postavit do proudu Měsíce a nechat se jím zalít, můžete nadechnout jeho světlo a sílu. S vděčností. Můžete světlu odevzdat i svá přání.

Pokud se tak rozhodnete, pak je dobré si předem napsat svá přání. Doporučuji napsat, protože ve slově jsou jasná, zřetelná, zatímco jen v  představě se mohou myšlenky rozprchnout, prohánět jedna druhou, motat se dokola. Jednoduše si napište, co potřebujete, co byste si přáli. Pak si najděte jednu krátkou chvilku večer, kdy na měsíc pohlédnete a naberete si jeho světlo. Zároveň odevzdáte proudu světla své přání a s poděkováním a vděčností můžete pokračovat ve svém běžném životě.

Můžete si svá přání napsat třeba na nějaký ozdobený papírek, složit a položit na místo, kde vám v noci měsíc bude svítit. Můžete přiložit i kameny, polodrahokamy, přívěsky nebo ozdoby, které nosíte denně na sobě, a nechat je „očistit“ měsíčním světlem, magickou silou předvánočního úplňku.

Je pravda, že pokud takový rituál učiníte, pak má vaše přání tendenci k realizaci, ale samo se nic nestane. Takže bude už jen na vás, jak svým tělem, svýma vlastníma rukama budete krůček po krůčku postupovat k jeho naplnění. Klidně, pomalu, ale jasně.

Tento prosincový úplněk je ve znamení Blíženců, tedy ve znamení, které koresponduje s horní polovinou těla. V oblasti myšlení (oblast hlavy) se projevuje jako mnohostrannost, svěžest, nápaditost, obratnost. Může vám vyplavat do vědomí řada nejrůznějších myšlenek, nápadů a vizí - pracovních, tvůrčích, uměleckých, jednoduše životních, tak je využijte. V těchto úplňkových dnech si je nejprve zformulujte, uspořádejte a napište. V oblasti cítění (oblast srdce) nabízí příležitost cítit a vnímat soulad rozumu a srdce. Někdy stačí připustit, že to, co si myslíte a také to, co cítíte, není žádná blbost, ale něco přirozeného, co k vám patří. A je-li to tak (a jak jinak, když se to ve vás zrodilo), potom stačí důvěřovat, že tohle nebo cokoliv lepšího, co si přejete, se stane ku prospěchu vašemu i všech zúčastněných.

Nebojte se, kdykoliv a cokoliv můžete vždycky změnit, upravit, vylepšit.

Prosincový úplněk je 7 dnů před zimním slunovratem, a 12 dnů před vánočními svátky. Obě tajuplná, alchymická čísla napovídají, že je nejvyšší čas nechat zazářit své vnitřní slunce. Napovídají, že se blíží silné období – vánoce, zrození Světla v plné síle nejen do noci, ale i do dnů – zimní slunovrat, kdy Slunce se začíná vracet k Zemi blíže a blíže. 

Nádhera.

Tyto předvánoční dny můžete vnímat jako přípravu na nadcházejících 13 svatých nocí, od Štědrého dne do Tří králů (více zde). Nabízí skutečně výjimečné energie pro nahlédnutí a tvoření šťastnější životů. A pokud se vám to nepodaří letos, nevadí, další možnost budete mít zase za rok. Takové (vánoční) energie se jindy neopakují.

http://cms.12-vanocnich-noci.webnode.cz/


S vděčností a přáním laskavých adventních dnů vaše Yvell

Žádné komentáře:

Okomentovat