Před-jarní lunární meditace

neděle 12. června 2016

Týden od 12. 6. –18. 6. 2016

Nálada v týdnu od 12. 6. –18. 6. 2016


Týden cítění

Tento týden krátké sdělení: Červen je pravou sluneční hodinou roku. Slunce, které vykouzlilo před zraky duše bohatství života z mrtvé země, blíží se ke svému vrcholu. Vše, co se děje v této době kolem nás v přírodě, je zároveň velkým zvěstovánímV hodině této sluneční je na Tobě, bys poznal moudrou zvěst… (cit. z knihy Kalendář duše R. Steinera).

Tak. Nikdo nic nemusí, ale může – už tenhle pocit svobody je krásný sám o sobě. Protože krásu (nejen) přírody prožíváme citem (cítíme to, cítíme se -nějak…), i naše vůle je ovládána city, proto je dobré věnovat pozornost pár dnů vědomě svým citům. Sdělí vám mnoho. Samozřejmě to nemusíte provádět jen v jednom týdnu v roce, můžete stále, kdykoliv, ale tento týden je svou energií, náladou, silně nakloněn vás podpořit v takovém vědomém počínání.

Jakou tedy právě v tomto týdnu můžete vnímat, tedy cítit zvěst přírody? Třeba že je možné ztratit se v plnosti krásy a světla, jistým způsobem „obětovat“ své zauzlené sklony k sebestřednosti, odevzdat je světlu, přírodě, slunci. To vše v důvěře, že se nejedná o žádnou ztrátu, ale naopak o velký zisk
Můžete odevzdat, co nepotřebujete, a nechat se hýčkat červnem, sluneční hodinou roku, jen v dobrých pocitech.

Možná to není snadné, ale určitě je to možné.

Přeji vám laskavé dny
Vaše Yvell


Pranostiky na červen
Když v červnu severní větry vějí, tu se bouřky opozdějí.
Červen mokrý a studený – bývají žně vždy skaženy.
Jak červen teplem září, takový bude i měsíc září.

Žádné komentáře:

Okomentovat