Před-jarní lunární meditace

neděle 5. června 2016

Týden od 5. 6. –11. 6. 2016

Nálada v týdnu od 5. 6. –11. 6. 2016


Týden zrcadlení

Světla stále přibývá! To je nádherná zpráva v těchto i v následujících dnech.
K tomu, abyste se zahlédli v zrcadle, také potřebujete světlo (ve tmě byste nic neviděli). Následující dny a týdny vám příroda nabízí příležitost vidět! Vidět nejen svět v denním světle déle, ale vidět také více v každodenním životě. Třeba více souvislostí.
A k tomu slouží zrcadlo. Tento týden zrcadlení nabízí možnost nechat unášet své cítění do prostoru, do nekonečných dálek, a také možnost nahlížet na prazvláštní souvislosti vlastního života s okolnostmi, ve kterých se ocitáte, se situacemi, které prožíváte, s lidmi, které potkáváte. V těchto rozmanitých vztazích můžete hledat inspirující odpovědi na mnohé otázky či nejasnosti v životě.

Jak?
Třeba jen tak jednoduše, že si mnohých situací budete všímat více pozorněji než kdy jindy, že se budete třeba sami sebe vnitřně ptát: „Co mi tahle situace chce sdělit? Co pro mne znamená? O čem vypovídá? Proč se mi děje právě tohle? ...“
Vaše intuitivní, vnitřní odpovědi, tedy vždy to první, co vás napadne, bývá většinou ta správná odpověď. Většinou bývá dobrá, klidná, příjemná a přijatelná, někdy až tak dobrá, že jí člověk nechce ani uvěřit, a tak přepne svou vnitřní intuitivní moudrost na racionální program a začne „vymýšlet“ další a jiné odpovědi. Ale takové situace určitě dobře znáte, nemusím déle vysvětlovat.

Desítky let svého života tvrdím, že bez vztahu a bez umění nelze žít. Bez nich bychom zahynuli. Zpětně si uvědomuji, že jsem to kdysi dávno tvrdila intuitivně, bez poznání, které mám dnes, bez zkušeností (i když jsem si tenkrát myslela, že tomuto tvrzení naprosto rozumím). Po letech, s notnou dávkou životní zkušenosti, jen potvrzuji toto své dávné tvrzení. A tuším, že nové životní zkušenosti ho nově nasvítí a posvětí.

Proč vlastně vztahy?
Proč se o tom zmiňuji? Protože právě vztahy jsou dokonalým zrcadlem, dokonalým učitelem. Vlastně pomocníkem v sebepoznávání. A sebepoznávání je cesta k poznání obecnějšímu. Nejsem Budha, ani Bůh, rozumím životu jen po svém, ale trvám na tom, že právě vztahy, a to jakékoliv, s kýmkoliv a s čímkoliv zrcadlí vždy to, jaký máme vztah sami k sobě.
Je to téma věčně živé. A věčně připomíná, že sami k sobě mívají lidé zpravidla ten nejbolestnější vztah. Proč? Protože se bojí odmítnutí a nepřijetí. I to je ovšem přirozené. Přesto většinou žijí lidé tak tak všelijak, jen aby co nejméně zažívali pocit odmítnutí. Jenže tím nevědomě odmítají svou vlastní přirozenost, své vlastní potřeby, a tedy odmítají sami sebe.

Já vím, kdybych vám teď řekla, že opravdu nejdůležitější je uzdravit vztah sám k sobě, tak byste se nahněvali, že to už dávno víte, nebo že to není snadné, nebo že to vlastně vůbec není potřeba… Já vím, souhlasila bych s vámi a souhlasím. Ale přesto tvrdím, že to je nezbytné. A je to možné. Nemusí se nic radikálně bořit nebo měnit, i když i to je možné, ale někdy stačí jen dobře „vidět“. Proto bývá zrcadlo, ať už v koupelně, pokoji, v autě nebo ve vztazích tak důležité.

Navíc vždy existuje něco nebo někdo, kdo vám v tom může pomoci.
Pokud ovšem nehodláte vyhledávat pomocnou ruku v tomto směru, pak právě princip zrcadlení je jednou z možností. Ale pomocníkem se stane jen tehdy, když životní situace prostě přijmete, podíváte se na ně, „popovídáte si s nimi“ (vnitřně) a připustíte, že vám něco napověděly, že vám poskytly možnost změnit v životě něco tak, abyste primárně sami k sobě pocítili úctu a lásku.

Inu, tak. Je to téma věčně živé, ale také tak velké, že by vydalo na sto knih. Nyní ho musím opustit.

Přeji vám tedy krásné chvíle a jen ty nejradostnější obrazy v zrcadle života.

„Nebojte se,“ řekl Anděl.

Světlo máte na své straně: není pouze venku, ale dostává se i do vašeho těla, do vašich buněk, prosvětluje celý váš život.

Buďte šťastni.

Vaše Yvell

Pranostiky na červen
Chladný květen, červen vlažný - je pro sýpky, sudy blažný.
Netřeba v červnu o déšť prositi, přijde, jak začnete kositi.
Medardova kápě, čtyřicet dní kape. (8. 6.)

Žádné komentáře:

Okomentovat