Před-jarní lunární meditace

neděle 21. srpna 2016

Týden od 21. – 27. 8. 2016

Nálada v týdnu od 21. 8. - 27. 8. 2016



MOTÝLÍ ÚLET

Zdravím Vás všechny v novém týdnu.
Úplňkové dny byly víceméně slunečné, neděle nového týdne deštivá.

To je dobré – jakoby nám dny opravdu vycházely vstříc, protože tento týden nabízí příležitost upevňovat a posilovat všechno, co se ve vás v předchozích dnech nově zrodilo, co vás napadlo, co jste si lehce nebo intenzivně prožili v procesu PROMĚNY.

Proto deštivá neděle je ideální k odpočinku a času jen pro sebe. To potřebujete, tu a tam potřebuje každý.
V takovém času odpočinku, jen sám se sebou, můžete v následujícím týdnu upevňovat a posilovat všechno nové.

JAK? Jak jednoduše?

Jednou z velmi jednoduchých a přirozených způsobů je VZPOMÍNÁNÍ.
Vzpomínání na dobré, lepší a nejlepší, na všechno to, co byste potřebovali a přáli si, tedy na to, o čem jste v minulých dnech přemýšleli nebo meditovali.

Mám však na mysli vědomé vzpomínání. Nebo jinými slovy vědomé připomínání si toho, co jste potřebovali proměnit do radosti, tedy vědomé připomínání si toho NOVÉHO. Může se jednat o představu nové skutečnosti, ale úplně nejideálnější je vědomě se vracet a připomínat si POCIT, který se dostavil třeba jen při představě vaší nové proměnné, vaší nové, dobré skutečnosti.

POCIT! Vzpomeňte a vzpomínejte na všechny dobré pocity, na které si jen umíte vzpomenout. Vědomě.

V minulém týdnu jsem napsala:

Hrejte si.
Hrejte si co nejkrásněji, abyste v následujícím týdnu měli na co vzpomínat. Může se vám to hodit!

V takovém důvěrném spočinutí můžete nechat proměnit smutky, bolesti trápení, nejistoty a bůhví co do klidu a radosti, do něčeho laskavého.
Můžete, nic nemusíte.

Hráli jste si? 
Pokud ano, pak máte na co vzpomínat, a vše krásné a dobré, co, jste viděli, prožili, POCÍTILI, k tomu se v tomto týdnu můžete vědomě vracet v myšlenkách, představách. Takovým vědomým „vzpomínáním“ posilujete svůj nový obraz nebo pocit, který se postupně do vašeho života může vlévat v podobě nových skutečností.

Chce to trošku trpělivosti, uznávám.

Každopádně vědomé rozpomínání se na dobré pocity posiluje vaše životní síly, začne vám to všechno dohromady dávat smysl.
Smysl života.

Pokud se vám v minulém týdnu nepodařilo takto vědomě PROMĚŇOVAT staré do nového, nevadí. Nic se neděje. Je neděle, prší a vy si můžete takovou hru na proměnu zahrát dnes nebo kdykoliv jindy.

MOTÝLÍ ÚLET
V úvodu dnešního příspěvku mám podnadpis MOTÝLÍ ÚLET – rovněž vědomě. Protože se blíží čas odletu letních motýlů.
Nelekejte se, ještě jsou, ještě létají, ale zároveň jsou nádherným obrazem PROMĚNY – z ošklivé housenky do nádherného motýla.

V tomto smyslu jen připomínám, že můžete-li vzpomínat s koncem prázdnin a posléze s blížícím se koncem léta na něco krásného, pak je to krása motýla, ne ošklivost housenky. I když jedno bez druhého být nemůže. Tak je to i v životě.

Obojí (housenka i motýl), ne-li všechno, co se děje v životě, je ku vděčnosti. Nikdy nevíte, do jaké krásy se promění. Ale když to připustíte, s vděčností přimete, startují se nové životní síly do hledaného smyslu života. Natož když vědomě budete takové obrazy a pocity posilovat, vzpomínat na ně, tvořit.

Zvu vás v této souvislosti také na SE-TKÁNÍ do krásného prostoru s názvem MOTÝLÍ ÚLET, v Ostravě-Porubě, příští sobotu 27. 8. od 10 hodin.

Se vším, o čem tady píšu, si na setkání budeme hrát hlouběji, intenzivněji, také trochu jinak, každopádně vesele i vážně.

Živé setkání se nikdy nedá nahradit slovním popisem.

Co zažijete, to už vám nikdo nevezme.

Když poznáte, že ZMĚNA JE MOŽNÁ, když poznáte JAK na to, máte vyhráno.

Více podrobností se dovíte na stránkách: http://www.yvetta-ellerova.eu/setkani-workshop/



Přeji vám laskavý týden, plný těch nejkrásnějších vzpomínek.

S důvěrou Yvell

Pranostiky na srpen (i srpen v pranostikách dává tušit souvislosti současných dnů s budoucími, v tomto případě souvislost léta se zimou. Ale tak je to i v našich životech):
Srpen z počátku-li hřeje, zima pak se dlouho sněhem skvěje.
Moc hub srpnových - moc vánic sněhových.
Jsou-li v srpnu hory kalný, budou v zimě mrazy valný.

Žádné komentáře:

Okomentovat