Před-jarní lunární meditace

pátek 26. srpna 2016

Týden od 28. 8. - 3. 9. 2016

Nálada v týdnu od 28. 8. - 3. 9. 2016



Pokud se vám v minulých týdnech podařilo proměňovat staré na nové, nedobré na dobré, v předchozím týdnu vědomě vzpomínat na to dobré, pak v tomto týdnu si můžete užívat plodů své (vnitřní) práce.

Vzpomínání na vše dobré posiluje životní síly, vnitřní síly.

Užívejte si.
Krásy, slunce, tepla, ještě stále léta.
Užívejte si vědomě.

Všechny podněty z okolního světa, které k vám přicházely, inspirace, tušení, skutečnosti, které jste prožívali, se mohly projevovat jako pomoc a podpora nebo jako překážky. Nic není dobře ani špatně. Obojí má v životě svůj smysl.

Určitě budete souhlasit, když řeknu, že kdybychom nepoznali to, co nechceme, hůře bychom poznávali, co opravdu chceme.

Já vím, možná namítnete, že velmi dobře víte, co chcete, ale že to není buď možné, anebo v lepším případě to není tak snadné, jak se řekne.

Souhlasím. Ale přesto nabízím z toho všeho východisko v naději, že možné je všechno. A je-li možné všechno, pak je možné nevzdávat se naděje a pokračovat krok za krokem za tím, co chcete. Zpravidla to, co chcete, je to potřebujete. Zdolávání překážek může být jen přechodná fáze, jak dojít do cíle.

Řešením nemusí být uzavření se jen do sebe, uhnout vnějšímu světu ve vnitřní askezi, smutku nebo zmizet do lesa bez lidí.

Ale možná právě cesta skrz vnější svět, i s možným neporozuměním, těžkostmi, skrz kontakt s druhými, možná právě obyčejná lidská existence ve vztazích (s lidmi, věcmi, situacemi…) může zažehnout smysluplnější vědomí sebe sama.

V tomto týdnu máte příležitost nahlédnout, prohlédnout a nepodlehnout klamům vnějšího světa, stejně jako nahlédnout, prohlédnout a nepodlehnout vlastnímu sebeklamu. Ani se nemusíte odvracet s odporem od nepříjemností, ale můžete se dívat novýma očima rovnováhy. Jakoby jen váš pohled, vnitřní zrak i fyzické oko byli tím jediným možným způsobem, jak „urovnávat“ svůj život. Tedy urovnávat ve smyslu uvádět do rovnováhy.

Zkuste to.

Když se vám to podaří, můžete zažít věru dobré chvíle, věru dobré pocity. A právě pocity jsou magnetem pro realitu.

Z vnějšího světa můžete čerpat sílu pro svůj vnitřní život.

Stejně tak vnější svět potřebuje vás.

Opravdu.

Bez vašeho dechu by příroda zahynula.
Bez vás by nebylo života.

Jsem ráda, že jste.

Kdyby vás nebylo, pak ani můj život, který naplňuji touto prací, by neměl smysl.
Jsem ráda.

Děkuji vám za důvěru, za krásné zprávy, které píšete, za radost, kterou prožíváte.

Děkuji.

S vděčností Yvell

P.S. Posílám vám malý dárek: 7 sekund – Alchymie sedmy.
Miniknížečka, která vám může poskytnout rychlou a účinnou pomoc (tzv. „první“ pomoc) v situacích, s nimiž si třeba nevíte rady, které jsou pro vás těžké, bolestné, všelijak nesnesitelné, nebo jednoduše nepříjemné. Na uvedeném odkazu si ji můžete stáhnout zdarma.

Nebo prostřednictvím webových stránek vám ji zašlu zdarma na e-mail.
Přeji vám krásné letní dny.

Pranostiky na srpen:
Když v srpnu naprší, tak než se oběd pojí, všecko slunce vysuší.
Jak je teplo o Augustinu, tak bude studeno na Kateřinu. (28. 8.)Na svatého Jana stětí mají se ožínati bramborové nati. (29. 8.)

Žádné komentáře:

Okomentovat