Před-jarní lunární meditace

sobota 9. dubna 2016

Týden 10. 4. - 16. 4. 2016

Nálada v týdnu od 10. 4. do 16. 4. 2016


Týden radosti - slunce.
Slunce s námi laškuje, o tom žádná. Ale ruku na srdce – my také umíme laškovat, viďte?
Můžete se radovat?
Tento týden je prostě týden slunce. Ať už je před nebo za mraky, prostě je. Je nové, jarní, vytoužené.
Z duchovního hlediska je tento týden nádhernou příležitostí přijmout všechno cenné, co se objevilo v našem myšlení v období zimy.
Vzpomeňte si, na co jste mysleli, o čem jste přemýšleli, co vás napadalo? V zimě, v době adventu, v době vánoc? Napsali jste si poznámky? Pokud ano, tak si je přečtěte znovu, vraťte se k nim. Jsou v nich uloženy skutečně cenné informace, protože zima byla ideální pro myšlenkovou práci, ať už jste si toho byli vědomi nebo ne. Slunce je totiž v zimě ukryto hluboko ve vašem nitru, je uvnitř duše. A s jarem se probouzí. Proto jsou tyto dny ideální pro jarní očistu a jarní úklid, uvnitř i vně.

Tento týden nabízí časoprostor pro to, abychom udělali pořádek v minulých myšlenkách, v minulých poznámkách, abychom je probrali, provětrali, zjistili, co platí (jako přání, potřeby, povinnosti či nezbytnosti), abychom si ujasnili, co můžeme ponechat na časy příští, co je nezbytné udělat hned, co za chvíli.
Tento týden můžete prožít jako počátek tvoření toho, co opravdu potřebujete. Dnešní den je k tomu jako stvořenýNebojte se snít ve velkém. 

Napište si dnes, v neděli - v prvním dnu, něco, co vás napadne, že byste potřebovali ve svém životě k radosti a ke štěstí, co byste potřebovali změnit, čeho byste chtěli dosáhnout, co si vaše duše opravdu přeje. To, co cítíte, že byste si přáli, to je to, co pravděpodobně skutečně potřebujete. A protože jste to dokázali vymyslet, pak je také možné to uskutečnit. I židli, na které sedíte, někdo musel v úplném počátku vymyslet. A nezapomeňte vždy dodat k vašemu přání větu-myšlenku: ku prospěchu všech zúčastněných. 
Pak už bude stačit, když každý den po probuzení a každý večer před usnutím si na to vzpomenete. A když přidáte pocit vděčnosti, což samo o sobě pomáhá umocňovat naše přání a potřeby na entou, navíc je to ta nejkrásnější modlitba, pak opravdu můžete krůček za krůčkem kráčet vstříc radosti.

Každopádně v průběhu celého týdne věnujte pozornost světlým myšlenkám, pozitivním skutečnostem, vracejte se k nim co to jen půjde.

Nabízím vám zde jen slovy popsané a velmi zjednodušené způsoby, jak své vědomí udržet ve zdravém stavu, což vás pak může zavést k naplnění vašich snů. Ale musím přiznat, že někdy toto vědomí samo o sobě nemusí pomoci ke změně. Někdy je potřeba ještě doplnit slova o prožitky, zejména v emoční oblasti. Dobré pocity bývají zpravidla důsledkem dobrých rozhodnutí. 

Ale to už je jiné téma, téma na živá se-tkání. Při živých se-tkáních se startují zázraky.
Taková se-tkání samozřejmě nabízím, jako svou životní povinnost, která je velkou radostí. Ale v tomto kalendáři vám daruji jen informace, které sice prošly mou zkušeností, ale také vím, že někdy jen informace samy o sobě ke změně nestačí. Každopádně posílám povzbuzení do jakékoliv vaší situace, neb řešení vždy existuje.

Přeji vám laskavý týden, plný světla uvnitř i vně.

Vaše Yvell


Žádné komentáře:

Okomentovat