Před-jarní lunární meditace

neděle 24. července 2016

Týden od od 24. 7. – 30. 7. 2016

Nálada v týdnu od 24. 7. – 30. 7. 2016



Týden porozumění

Neuvěřitelná rychlost, s jakou se proměňuje zima v léto a léto v zimu. Cítíte to také?

Pokud jste v minulých dnech nastartovali, co jste měli v plánu, pak je to požehnáno dobrou energií, a klidně pokračujte dál, v důvěře, že směr i vítr je dobrý. Jen tak dál.

Nadcházející dny přinášejí energii důvěrné ochrany a pomoci. Pokud se teprve chystáte k něčemu, či někam, pak tento týden je ideální na hlubší přípravu, pozorování všeho, vnímání synchronicit apod. A to vědomě – tedy být si vědom toho, co se děje, být si vědom toho, že jakou energii vkládáte, takovou samozřejmě zase zpět přijmete. Já vím, právem byste namítli, že to se mi snadno řekne, když vy se ocitáte v takových okolnostech, které se nedají vydržet a jste vystaveni tak negativní energii či nepříjemnému chování od druhých, že vás to stahuje do depresí i do smutku.

Ano, rozumím. I když píši tyhle stánky, vězte, že ani mně se těžkosti a smutek nevyhýbají, ani mně se nedaří pobývat v klidu a radosti vždy tak, jak bych si přála, jak bych chtěla, jak bych potřebovala já i mojí blízcí. I já mívám smutná období, kdy těžkostí ve vnějším světě nikterak neubývá, a důvodů k radosti je méně a méně. Pravda. Ale neříkejte, že se nenajde chvilka, ve které byste mohli na to všechno s odhodláním nahlédnout, nebo od toho všeho odhlédnout a … rozhodnout se pro dobré. Hm?

I já jsem se rozhodla v několika prázdninových (prázdných) dnech, kdy všichni odjeli letně se radovat či odpočívat, užít si samoty ke klidné retrospekci a prázdninové cestě do sebe. Podařilo se. Byla to „práce“, ale posléze velká radost.

Neuvěřitelná rychlost, s jakou se proměňuje teplo do chladu, tma ve světlo.

Souhlasíte? Souhlasíte-li, že to je neuvěřitelná rychlost, pak mi dáte také za pravdu, že v podobně závratné rychlosti se může smutek proměnit do radosti. Jako lusknutím prstu. Ale trvalý efekt to má tehdy, je-li to opakované (opakování – matka moudrosti) a také vědomé. Čím více jste si vědomi svého rozhodnutí pro dobré, své touhy proměnit staré v nové (bolest ve zdraví, smutek do radosti, …), tím větší síly nabývá. A věře, že je to možné.

V takové rychlosti je ovšem potřeba být obzvlášť pozorný. Je to podobné jako při řízení auta. Čím větší rychlost, tím je potřeba větší pozornosti. Ale jak ode mne už asi očekáváte, řeknu, že je skutečně užitečné věnovat pozornost více tomu dobrému, než zlému. To neposkytuje sice žádnou zárukou, že by v našich životě neexistovaly těžkosti, ale je to důležitý krok.
Tento týden chci tedy připomenout, že i když je svět plný doslova neskrývaných válek, bojů, atentátů, teroristických útoků, vůči kterým jsme v určitém smyslu bezmocní, pak máme mimo jiné jednu určitou lidskou možnost, kterou je soucit. A kromě toho také možnost postarat se o sebe tak, abychom alespoň v našem nejbližším okolí vydechovali do prostoru co nejvíce klidu, porozumění, lásky.

Posílám povzbuzení, aby se i vám na prázdninové cestě do sebe či od sebe podařilo s osvěžujícím deštěm slz, světlem měsíce, se sluncem a teplem, v tichu a klidu, najít vnitřní porozumění nejen k sobě, ale prostřednictvím sebe i k druhým, k dětem, rodičům, partnerovi, přátelům… To jsou dary k nezaplacení, ke vděčnosti.

Jednu takovou formu, jak si pomoci v určité nouzi (pocitové), právě dokončuji ve své MALÉ KNIZE – Alchymie radosti. Hned, jak bude hotová, bude k dispozici i pro vás.

Nicméně, energie následujícího týdne právě k tomuto vyzývá, tomuto napomáhá. Je to období mezi úplňkem a novoluním, období příprav nebo pokračování v započatém díle, v započaté práci. Ideální čas pro uzdravení všeho bolavého, v různých oblastech.

Nevzdávejte se! Nebojte se!

Naberte laskavý směr k radosti, zdraví i hojnosti na všech rovinách. A pozorujte. Všechno jenom pozorujte. Kdyby se vám přihodilo cokoliv nepříjemného, zkuste se na to podívat jako na film v kině – a pak se vrátit ke svému dobrému nasměrování. S hravostí a s důvěrou, jako děti.

Přeji vrcholné letní dny, plné radosti a světlé krásy.
Vaše Yvell

Pranostiky na červenec
Slunce peče - déšť poteče.
Kolik mračen na Jakuba, tolik v zimě sněhu. (25. 7.)

Svatá Anna - chladno z rána.(26. 7.)

Žádné komentáře:

Okomentovat