Před-jarní lunární meditace

čtvrtek 5. května 2016

Májový NOV - hojnost, zdraví a krása na cestě

NOV ve znamení Býka

6. 5. v 19.30




Světlo měsíce odpočívá, nabírá síly na novu cestu lunárním měsícem.

V pátek 6. 5. v 19.30 nastává takové novoluní, a to ve znamení býka.

Je to první den nového lunárního měsíce.
I toto novoluní nám nabízí krásnou příležitost putovat od svých snů k životu, který se může naplňovat našimi sny, ale proměněnými ve skutečnost. Je to cesta. A každé novoluní přináší znovu a znovu možnost začít. Anebo v započatém pokračovat, s doplněním či opravami předchozích zkušeností.

Je to den odpočinku před příchodem, ne-li rovnou přívalem nového světla a energie.

Můžete vnímat energii, kterou nevíte přesně kam nasměrovat, ale to je přirozené. Dopřejte si také takový odpočinek. Ideálně u svíčky. Při klidném vnímání plamene svíčky můžete pomyslet na své potřeby a přání, stejně jako můžete plameni odevzdat vše nepotřebné, zatěžující. Ano, jen v představě, v myšlenkách, ale i to je mocné. Novoluní v Býku je totiž nakloněno pomoci nám energeticky uskutečňovat své sny. Píši vědomě „uskutečňovat“, ne „uskutečnit“, protože je to v životě vždy proces, který se děje, nemá konec. Takže si poznamenejte, co potřebuje uskutečnit, doplňte, „opravte“, co je potřeba, najděte si chvilku na takové posezení sami se sebou.
Což může být odpoledne, po práci, v podvečer, případně celý páteční večer i následující den.

Poděkujte za vše, co již máte, čeho jste dosáhli a klidně pokračujte v důvěře, že vše je možné.

Nejtěžší je správně si přát
Ale ani toho se nemusíte bát. Když budete vycházet ze skutečnosti, ve které se nacházíte právě teď a tu se rozhodnete po malých krůčcích proměňovat do radosti, bude vám i světlo měsíce den za dnem, pomalu, nasvěcovat všechny možné možnosti.

Pokud pocítíte jakoukoliv emoci, ať už radostnou nebo smutnou, přijměte ji. Smutnou nechejte odejít, stačí pomyslet. Radostné emoci vyslovte vděčnost – bude se násobit v následujících dnech.

Pokud se chystáte v zahrádce k nějaké práci, tak nic nesázejte, to by se vám málo urodilo či nevyrostlo vůbec, ale můžete ošetřit rostliny – zbavit je starých, suchých listů, větví, ostříhat staré apod. Novoluní je pro takové ošetření ideální, na rozdíl od úplňku, kdy by se nemělo nic zastřihávat ani ořezávat.

A jak radí prastaré moudrosti – novoluní v býku je ideální pro kosmetiku, ošetření pleti (jako v přírodě – zbavení se starého, suchého), masáže, detoxikaci, třeba i nějaký lehčí jednodenní půst, lehká jídla. Prostě kráse a zdraví jsou brány otevřeny. Ale nezapomeňte – největší krása přichází zevnitř.


Přeji vám krásná přání.


Vaše Yvell

Pranostiky na květen:
Suchý březen, chladný máj - bude humno jako ráj.
Studený máj - v stodole ráj.
Májová vlažička - naroste travička; májový deštíček - poroste chlebíček.

Žádné komentáře:

Okomentovat