Před-jarní lunární meditace

pondělí 23. května 2016

Týden od 22. - 28. 5. 2016

Nálada v týdnu od 22. – 28. 5. 2016




Týden pocitů

Energie přírody nabírá na síle, stejně tak blížící se léto se připomíná v plné síle v těchto horkých dnech.

Ale já bych chtěla připomenout ještě minulý týden: jak se vám dařila „pětiminutovka“? (viz minulý týden …věnovat se 5 minut klidnému, ale upřímnému pozorování toho, na co myslíte, co říkáte, co děláte…)
Zapsali jste si myšlenky do svých poznámek, nebo do diáře? Pokud ano, a vrátili jste se k nim, která z poznamenaných myšlenek vás zaujala? A jak jste se cítili?

Možná jste zjistili, že se vám to každý den nepodařilo, že jste si vůbec na pozorování svých myšlenek v několika dnech vůbec nevzpomněli, že vlastně ani nemůžete říci, jestli jste pozorovali celých 5 minut ve dni, kdy jste nezapomněli, anebo to byla jen chvilka. Nebo jste si na to vzpomněli, ano, ale dál nic – „nebyl čas“. Aha?
Nevadí. V tomto pozorování s radostí pokračujte. Má svůj smysl, je velkým pomocníkem.

Nálada tohoto týdne znovu připomíná, že lidské myšlení se může ztrácet v dojmech a pocitech z krásy přírody. Je-li to tak i u vás, pak se nelekejte, ba naopak. Je to ideální příležitost vydechnout své lidské privilegium, kterým je myšlení, do vzduchu, nechat ho ještě stále jarním větrem, i když letně horkým, odnést, odvát. Můžete při tom pocítit jakousi oběť přírodě – jako byste obětovali své myšlení světu tak, aby se k vám mohlo vracet zpět po celou dobu letních měsíců, až do podzimu, v očištěné formě. V jistém smyslu „vyvětrané“. 

Co je však na tom krásné, je skutečnost, že máte příležitost vydechovat ty nejkrásnější myšlenky, jaké jste schopni vymyslet. Ty se pak budou vracet zpět nejen k vám samotným, ale ke všemu a ke všem. Určitě to doceníte v zimním období, ale nechci předbíhat.

Důležitý je onen POCIT, jaký při tom máte a budete mít.
Tvořte.

Tvořte své myšlenky, obětujte je do vzduchu a užívejte si blažené pocity nejen z přírody, ale také z toho, jak se na její kráse můžete podílet a současně si užívat nádherných lidských pocitů z toho všeho dohromady.
No řekněte, není to báječný svět?

Vaše Yvell

Pranostiky na květen
V květnu-li hrom se ozývá, v červnu zřídka mrholívá.
Jsou-li májové hřiby červivé, bude suché léto.
Bujný květ - plný úl.



Žádné komentáře:

Okomentovat