Před-jarní lunární meditace

středa 18. května 2016

Májový úplněk




Úplněk 21. 5. 2016

ve znamení Střelce!




Májový ÚPLNĚK ve znamení Střelce.

Měsíc přechází ze znamení Štíra do znamení Střelce. 
V sobotu 21. 5. 2016 ve večerních hodinách nastane ÚPLNĚK ve znamení Střelce. Přesný čas se různě liší, proto jej neuvádím, každopádně nastane večer, v noci.

Ve svých článcích, které vnímám jako psané pozdravy, vám nechci popisovat vlivy měsíce na různé oblasti života, jako je zdraví, vztahy, zahrada, krása apod., ty najdete tak jak tak v různých knihách nebo na internetu, ale chci vám napsat vždy nějaký konkrétní postup z oblasti mé terapeutické práce, který vám může pomoci. Určitě neuškodí. 
Když jej nevyužijete, nic špatného se neděje. 
Když jej využijete, posílí vás, bude ku radosti.

Energie těchto předúplňkových dnů je ideální pro propuštění všeho starého a nepotřebného. Taková slova možná čtete často, ale jak to udělat, jak „starému a nepotřebnému“ odebrat jejich vládu či nadvládu nad vašimi životy? Možná si dokonce myslíte, že nic starého nad vámi nemá moc. Chápu, může tak být, a je-li tak, pak jste nejšťastnější člověk na světě. Nicméně, pokud vás přeci jen napadá, že něco ve vašich životech by se mohlo poposunout k lepšímu, pak k tomu máte ideální příležitost právě v těchto dnech těsně před úplňkem. 

Jak to udělat?
Můžete to udělat tak, že si prostě uvaříte dobrý čaj, nebo kávu, pohodlně a nejlépe ničím nerušeni se na chvíli usadíte. 
Pak jen v myšlenkách si představte, co byste potřebovali. Nemusí to být žádné převratné události a dlouhodobé cíle, i když i ty si můžete v myšlenkách posilnit. Může to být něco přirozeně potřebného.

Napište si to. Co právě teď potřebujete?

Skutečnost, že něco potřebujete, znamená, že to nemáte. Nějaké důvody, proč to nemáte, existují. Ty však v tomto článku vám já nerozkryji, možná se ani vám nepodaří je hned a přesně nahlédnout. Ale je více než pravděpodobné, že existují důvody, proč to „něco“ nemáte.

Jak se tedy zbavit starého a nepotřebného - v duchu, v myšlenkách nebo i nahlas si řekněte: „I přestože existují důvody, proč nemám to co, co potřebuji (doplňte to své), i přesto připouštím, že tato má aktuální situace se může změnit.“ (Připouštíte?) 
Pokud ano, pokud připouštíte změnu, tak pokračujte a představte si, že ony důvody jednoduše spláchnete. Můžete se jít fyzicky osprchovat, nebo se vykoupat ve vaně, nebo si to jen představovat, jak voda z vás omývá vše, co nepotřebujete.
Pokud jste se skutečně koupali ve vaně, vytáhněte nyní špunt a nechejte všechnu vodu odtéct i s tím, co z vás smyla, s tím, co už opravdu ve vašem životě nebylo, není a nebude potřeba. Nemusíte vědět, co přesně to bylo, jen necháte „špinavou“ vodu vytéct. 
Pokud vás cokoliv konkrétního při tom napadne, o to lépe, ale užitečné bude uvědomit si, že už jste to ze sebe smyli, spláchli, nechali od sebe odtéct, je to pryč. Tohle můžete udělat doopravdy nebo jen v představě.

Pociťte na okamžik pocit úlevy, jakéhosi odlehčení.

A dále:
Sobotní úplněk je další krásnou příležitostí, jak vydechovat do vzduchu myšlenky na to, co potřebujete. Už to máte napsáno, tak si to jen znovu přečtěte a opět si můžete nahlas říci: „ I přestože nevím, jak mohu získat jednoduše to, co potřebuji (doplňte podle sebe), tak i přesto připouštím, že je to možné, a dovoluji sobě samému, aby skutečně to, co potřebuji, se ke mně hladce, elegantně a přirozeně dostalo.“ A dodejte větu: „Ať se tak děje v souladu se všemi zúčastněnými.“ Člověk nemusí vždy přesně odhadnout, zda jeho potřeby jsou či nejsou v souladu s ostatními. Takže to je jen taková uklidňující věta. A také poděkujte. Vděčnost je umocňovatel všeho dobrého.

Měsíc v úplňku pomáhá více než kdy jindy přitáhnout nejen vodu, ale i do vašich životů to, co potřebujete. Aby se tak stalo, není potřeba žádných extra kouzel (i když i ty při úplňku mají větší sílu), ale musíte na to, co potřebujete, alespoň tu a tam pomyslet. Prostě to vymyslet. Kdyby například někdo nejprve nevymyslel tento počítač, tak by asi nikdy nevznikl, a já bych k vám mohla promlouvat leda tak do vzduchu. (Koneckonců – co není, může být – možná, že v budoucnu už počítače nebudeme potřebovat, že bude stačit vzduch. Ale nechci předbíhat.)

Přeji vám laskavé dny a rozhodnutí pro dobré.

Vaše Yvell

Žádné komentáře:

Okomentovat